Elin Atterstig

Foto & Webb

2011-08-29

Den där Kai

Här är två bilder på Kai Hansen. Han är så fruktansvärt cool på scen! Jag vet inte vad, men han utstrålar något och rör sig väldigt snyggt. Den första bilden är tagen på Metallsvenskan under spelningen med hans band Gamma Ray. Men allra coolast tycker jag ändå att han är som gästartist på en Avantasia-show när han är utan gitarren och kan leva ut fullständigt.
Den andra bilden är tagen under showen i december 2010, och fastän han stod på samma scen som ännu coolare Tobias Sammet, så var det Kai som man inte kunde slita blicken ifrån.

Karisma, det har han den där Kai.

2011-08-29

Promenader i regnetÄr hemkommen från dagens arbete och har nyss ätit lite. Har hängt upp mina kläder på tork, för jag råkade pricka in regnet både till och från jobbet idag och den sista gjorde mig dyngsur, haha. Varför har man (läs: jag) alltid med sig paraply vid helt fel tillfällen, och aldrig när de verkligen behövs?

Igår stod det mycket på schemat. Jag ägnade tid åt körkortsteori och var ute och övningskörde ett par timmar. Hela kvällen gick sedan åt till att färdigställa bilderna till en liten överraskning. Nu ska de beställas, yäy! Och senare kommer bloggen uppdateras.

En naturbild får även gå till detta inlägg. Denna och bilden i förra inlägget är tagna i Svartå 2009 och är ett par av de första bilderna som jag tog med min nuvarande kamera. Roligt att kika tillbaka. :)

2011-08-25

LightOh, jag ser ljuset! Idag är jag åter på jobbet efter dagarna med yrsel-huvudvärk-tryck-i-ansiktet-ömmande-hals-sjukan. Skönt att vara tillbaka till förmiddagsrasten och morgonkaffe. De på jobbet blev riktigt glada av att se mig imorse. Mina kollegor hade köpt tårta och blåst upp ballonger och spridit ut över hela kontoret.. Nejdå, riktigt så var det inte, men man får ju drömma lite.

Ah, nu är jag iallafall back in business.

2011-08-24

Yes!

Jag klarade ett körkortstest! Gissa vad bra det kändes. Ska klara ett till innan denna vecka tar slut tänkte jag. Måste lägga upp dessa delmål om jag någonsin ska få hålla det där kortet i handen..

Dags att slänga in lite hårdrock här i bloggen tycker jag. In Flames släppte nytt album i juni och enligt mig har de ännu en gång lyckats göra en briljant platta med fantastiska låtar. Min favorit i sommar har varit låten Ropes. Lyssna på enstaka låt eller hela skivan på länken: In Flames – Sounds Of A Playground Fading

2011-08-24

God eftermiddag

juni - augusti

Nu har ännu en sommarmånad gått förbi och se vad tomatplantorna har växt! Det är skönt att se något som är i förändring och jag ser fram emot vad hösten har att ge. Jag börjar nu dessutom bli lite höstig inombords, även om jag var en av dem som sa "no way" när alla andra för några veckor sedan påstod att hösten hade kommit. Jag ville liksom klämma ut liiite till av sommaren. Men nu har vi inte längre fönstret öppet om nätterna, det är kolsvart redan vid 21 och vi tänder mysbelysning som aldrig förr här hemma.. Och jag kan påstå att jag gillar hösten. Låt den komma.. Ge mig bara de få sommarkvällar som är kvar, så ska jag sedan vara redo.

Jag hänger här framför datorn denna eftermiddag, jag har valt ut bilder till något jag ska ge bort. Jag älskar att pyssla. Men jag älskar inte att jag alltid börjar i sista stund..
Nu ska jag ta en paus och placera mig i soffan och kolla lönen som är på ingång. Därefter blir det körkortsteori.

2011-08-23

Tomatbebis

Våra tomatplantor har vuxit sig stora i sommar. Vi har en med röda tomater och en med gula. Nu har de äntligen börjat få lite färg! (inte för att de var gråa förut, men ja, ni fattar) Vi har fått en gul tomatbebis! Tjoho.

2011-08-23

I'm home, having a cold


Nej, den här förkylningen ger sig inte. Jag har noll matlust vilket resulterade i att jag för första gången på riktigt länge ätit smöriga makaroner med ketchup, precis som på högstadiet, precis som när man bodde hemma. Det var det jag åt när jag kom hem från skolan och inte kom på något annat att göra, eller när jag låg hemma sjuk och matlusten var precis lika borta som idag. Då kan makaroner vara sådär superbra.

2011-08-21

Läget just nu


En skärmdump från min dator

Håller på att färdigställa söndagens bilder från Yeah!festivalen. Blev klar med lördagen och den mappen var tungast. Blev en hel del bilder som jag blev nöjd med och vill visa. Konsertfoto är så otroligt kul och på Yeah!festivalen fick jag chansen att fota många bra band. Kameran var mitt verktyg och det var lycka i 3 dagar. Tyvärr hamnar redigeringen efter, för det har varit en sommar med mycket jobb, men nu är jag inne på det allra sista. :)

2011-08-18

Ett steg närmare

..körkortet, hoppas jag. Jag vet inte hur många gånger jag har gett mig in i det här. Jag har börjat x antal ggr, och slutat lika många. Men nu gör jag ett nytt försök och idag var min första körlektion på länge. Fler är dessutom inbokade. Den här gången ska jag verkligen satsa allt. Och det SKA bli prioriterat. Därför testar jag att nämna det i bloggen. Något säger mig att det kommer att göra mig mer målinriktad och bestämd.

Körlektionen idag gick bra. Vi gick tillbaka till övningar som vi tidigare hade hoppat över och det känns som det lossnar. Efter lektionen gick jag en runda på stan i Örebro för inhandling av presenter. Oh vad längesedan jag traskade runt där. En hel sommar har gått och det var skönt att bara få vara på en vardag. När jag kom hem tog jag lite lunch och ett försök till en kopp kaffe. Ett tips: Ha inte gammal mjölk i kaffet. Det klumpar sig.
Nu ska det redigeras bilder..


Den enda bild på en bil som jag tycks ha på datorn. Det är bilen vi hyrde när vi var i USA i våras. Jag är SÅ ointresserad av bilar. Men måste ju erkänna att det alltid är lika roligt att sätta sig i en ny. Jag pillar på allt.

2011-08-17

Stockholm

 


Lite resebilder som jag hittade i arkivet. Det är från sist jag var i Stockholm (midsommar).
Tagna från Tunnelbanan och på Centralstationen.

2011-08-17

Planer

Nu borde det vara dags. Jag har planer och jag vill förverkliga dem. Jag kan inte bara sitta och drömma, inte ett år till. Jag ska kasta mig in i det här och jag ska ha kommit någonstans innan jul. Det finns stunder då jag känner mig hur pepp som helst, men sen finns det självklart också stunder då jag tvivlar. Men det ska man kanske inte nämna. JAG ÄR PÅ G. NU KÖR VI.

2011-08-17

The Rockers

Jag växte upp på 90-talet. Vi hade en rosa vhs-film som jag och mina syskon ofta satt bänkade framför. Det var musik, dans, smink, kläder och fred på jorden. Det var rosa och fluffigt. Jag älskade musiken i filmen och jag dansade till den i trädgården, då jag lyckligtvis hade en av låtarna på ett kasettband. Filmen jag pratar om är Barbie and the Rockers: Out of This World (1987) och ni vet hur man minns mycket från 90-talet som man sedan ägnade första halvan av 00-talet till att försöka få tag på det igen. Sedan kom YouTube och där vet man att det mesta borde finnas vid det här laget. Men jag hade glömt att kolla Barbie! Till min glädje upptäckte jag att låtarna fanns där.. hela filmen verkar finnas upplagd för er som vill se och minnas tillbaka. Fortfarande ingen dvd utgiven vad jag kan se.. Men jag får fortsätta vänta. Hur töntigt det än låter, så är låtarna fortfarande apbra. Hör ni inte? Tänk er denna låt lite vassare, lite hårdare.. Hur coolt!

Åhh, jag borde ta och leta efter det där kasettbandet!

2011-08-11

Wacken Open Air 2011


En tältgranne till Britterna försökte fotografera oss.

Natten till måndag kom jag alltså hem från W.O.A 2011. Det var för femte gången. Men absolut inte den sista. Jag är beroende. Och varför sluta?

Den här omgången tänkte jag summera med en liten lista för att minnas alla härliga stunder.
Här kommer det.. Festivalens..

Bästa När min resekompis fick en lyckokick under Blind Guardians spelning. Han kunde inte sluta skratta, inte heller sluta gråta. Och dessutom en puss på det. Jag kände igen mig, men jag stod ändå som ett frågetecken tills han förklarade vad som hände, haha.

Röj Skindred's spelning i Headbangers Ballroom. Jag kände mig så levande och som mest närvarande.

Överraskning Att jag faktiskt tog mig iväg till Skindred's spelning.

Känslosammaste Talet innan sista låten på Iced Earth's spelning. Det var sångaren Matt Barlows sista spelning med bandet och det blev ett sorgligt förväl från både bandet och publiken. Det var alltså första och sista gången jag såg Iced Earth med Barlow. Han har kommit och gått genom åren, men nu ska han sluta för gott. Barlow, Barlow, Barlow!

Roligaste När vi 'hängde' i vårt camp under fredagskvällen.

Väder Haha, det bästa var när störtskurarna kom under Children of Bodom. Haha, vi undrade vem det var som kissade på oss. J*vlar anamma! Det var hårt. Vi kunde inte annat än stå och skratta där under våra ponchos, som jag lyckligtvis hade tagit med mig den natten.

Bra-att-ha-grej Mitt nyckelband jag gjorde iordning som ständigt hängde kring min hals med ett stycke spellista, ett stycke öronproppar och ett stycke plånbok. Apbra att ha helt enkelt!

Jobbigaste Att duscha. En ren process när man är brud och befinner sig i den röda delen av månaden.

Knasigaste 30-sekunderslåten som gick på repeat på camp A i fredags och som ett helt gäng dansade fuldans till. Jag frågar mig fortfarande: Vad var det för låt? Vad sa han mellan omtagningarna?

Glädjedödare Stunden då jag blev nekad in på festivalområdet p g a min systemkamera. När det funkade hur bra som helst förra året trodde jag absolut inte att det skulle bli några problem i år. Inte på Wacken. Aldrig på Wacken. Men i år fick jag gott förvara den i tältet.. De hade skärpt säkerhetskontrollen i år avsevärt och det ska man väl vara glad för egentligen.

Besvikelse Gick inte en enda gång på Metal Market. I år kom jag hem tomhänt..

Miss Lördagen var bäst när det gäller antalet spelningar. Dock var det flertalet som man inte orkade se. Mina fötter gjorde såå ont och vi behövde vila till nattens konserter, vilket gjorde att vi valde att gå ifrån Danko Jones. Såg några få låtar och resten hörde vi från campingen. Nu vet jag iallafall att det är svinbra live, tills nästa gång jag får chansen.. Här bör även Apocalyptica's spelning tilläggas.

Godaste Frukosten i någons trädgård.

Saknad Vårt vanliga campingområde. Det var upptaget.

Häftigaste När jag står för att köpa dricka och min sambo ropar på mig. Jag vänder mig om och där står han och presenterar mig för ingen mindre än Jens Ludwig - gitarristen i Edguy. Oh, my, hey.

Avslutning Hur bra var det inte att avsluta med Children of Bodom och låten Hate Crew Deathroll? Och när den omtalade störskuren ännu en gång pissade på oss? Vilken stämning!

2011-08-11

Meddelande från sjuksoffan

Jag har så mycket att dela med mig av här. Men det är så mycket att jag inte vet var jag ska börja. Jag har iallafall breddat bloggen en del som ni ser. Var lite trött på att krympa mina bilder så förbaskat mycket. I vissa fall kan det förstöra allt. Men nu är bloggen redo hoppas jag.

Jag kan också berätta att jag ännu en gång kommit hem levande från en av världens bästa festivaler. Nu har jag dock dragit på mig någon bacill så jag ligger hemma i sjuksoffan. Jag vill jobbaaaa!

Om

Min profilbild

Elin

Om

Jag heter Elin, är 25 år.

Egenföretagare som fotograf/webbdesigner.
--> www.elinatterstig.se

Kontakta mig på elin@elinatterstig.se

© Elin Atterstig

Kategorier

Foto

Webb

Arkiv

Följ mig


bloglovin