Elin Atterstig

Foto & Webb

2012-02-29

Min tid på Lösnummer



Ett nytt nummer av Lösnummer är ute, men jag står inte längre med på redaktionslistan. Det vill säga - jag har tyvärr slutat på tidningen. Så nu kommer det inte längre dyka upp några inlägg om mina bidrag till Lösnummer och dess webb.

Ett års ideellt engagemang är över och ovan har jag gjort en sammanfattning av mycket av det som jag fått fånga med min kamera under denna fina tid. Jag har fått många spännande uppdrag, men det jag kommer minnas allra bäst är när jag fick fotopass till Motörhead och snabbt som satan fick planera om en annars så tråkig måndagskväll och ge mig in till Conventum för att fota. Jag kommer också minnas dagsturen till Grythyttan, Ladies Night, Örebrospexet, min sommarkrönika och det där mysiga besöket hos ett studentkollektiv.

Helt enkelt en tid att minnas! Nu har jag istället en stor mängd med bilder till min portfolio och ett himla fint intyg med vackra ord som man kan titta tillbaka på för att peppas och bli helt varm inombords. Tack, säger jag till Lösnummer!

2012-02-26

Hemsideknåpande och bildleverans


Foton på Thyreos från en spelning 2010

Har färdigställt bilderna till Thyreos nya album I Don't Live To Fail och även ordnat lite nytt med deras hemsida. Håller på att strukturera om hela sidan och lära mig något nytt och Thyreos får bli min försökskanin, hähä. Det tar en hel del tid, men jag gillar't! När jag satt och sysslade med ett hemsideproblem så fick jag samtidigt vara med på en förhandslyssning på hur bandets nya skiva kommer låta. Och det lät så otroligt BRA! Har fått några nya favoritlåtar.

Nu är iallafall bilderna klara och skickade till nästa person som tar över jobbet.. Den som gör skivomslaget. Längtar så tills jag får se det! Pepp, pepp!

Om en liten stund kommer förra veckans bild till Projekt 52 kort (#5) och senare ikväll dyker #6 upp! Skönt att vara ikapp igen. :)

2012-02-19

Inspirerande

Inspirerande, ja! Såg att Cap&Design hade skrivit om ett projekt som designern Fredrik Lundwall startat igång för att utmana sig själv. Han skapar en logga varje dag i ett år! Helt otroligt. Det han gör är att han gör sin egen tolkning av logotyper från redan kända företag. Kommer bli jättekul att följa, då jag tycker att jag redan blivit alldeles tagen av de som skapats hittills, med tanke på tidspressen Lundwall har. Gillar speciellt loggan för OnlinePizza, Operan, Bokia, EM, Resia och Bankomat. Kolla in alla här!

Och mitt eget projekt skulle kommit upp ikväll, men det uteblir denna söndag också. Kommer bli bättre nästa vecka.

2012-02-16

Kontrast



Dessa bilder togs på den där promenaden.. Allt är så vackert. Jag stannade en lång stund för att insupa allt. Känna lugnet. Tystnaden. Det blir så sällan som jag ger mig ut i naturen nu. Men i sommar ser jag fram emot fler vandringar, pyssla i sommarstugan (mamma? ;)), paddla kanot, övernatta i vindskydd, tälta, GRILLA KORV, hähä!

Vilken kontrast till vart jag nu ska åka. För min del blir det nämligen långhelg nu! Jag är ledig idag och imorgon, och ska strax åka iväg med ett gäng vänner och sova borta ett par nätter. IMORGON ÄR DET DAGS FÖR KONSERT. Inte vilken konsert som helst heller, det bästa utav det bästa kan man säga. Tjoho!

Och på tal om bilderna, har ni också svårt att sova när det är fullmåne?

2012-02-13

52 kort uteblev igår



Jo, jag vet. Bilden till projekt 52 kort uteblev igår. Men som det är sagt så har jag en ny chans denna vecka, och #4 kommer dyka upp här imorgon! Jag fotade bilder till detta idag, som bilden ovan på min eftermiddagskaffemugg kan intyga. Röda läppar, hm..?

På tal om projektet så har jag ändrat deadlinetiden till kl 22.00 nu. Jag satte en tidigare tid (20.00) från början för att jag inte ville att bilderna skulle publiceras så sent, men inte ens till kort #2 höll jag tiden, hähä. Och jag insåg snabbt att det kommer bli problem på sommarhalvåret när dagarna är längre och jag eventuellt vill kunna utnyttja all soltid. :)

2012-02-08

Mjau mjau mjau och tips om tävling hos Avanna.se



Här kommer bilderna med mig i det älskade Mjau-linnet som jag fotade här hemma! Åh det var kärlek vid första ögonkastet när Anna la upp en första skiss på detta linne. Så roligt att följa henne tycker jag. Kul att se hela vägen från första skissen till att det hamnar på en t-shirt, linne eller kanske väska i webbutiken och tillslut ligger i de rosa påsarna redo att postas till kunder.

Det lyckades ju komma väldigt bra i tiden det här för nu i dagarna har nämligen hon/Avanna ordnat med en tävling om att vinna ett valfritt plagg! Jag tipsar ju aldrig om tävlingar annars, och väldigt sällan deltar jag. Men nu så!

Så tips, tips! Delta ni också. Gå in och kommentera inlägget :)

2012-02-08

Den långa vandringen



Jag och min sambo Henrik gav oss ut på en promenad i lördags när det var så där kallt ute. Jag tänkte ge mig ut för att hitta ett bra ställe att fota till Projekt 52 kort och Klöver Knekt. Det slutade med att vi var ute i mer än 3 timmar i den där kylan, haha! Och det var inte för att jag hade svårt att hitta ett ställe - det hittade jag nämligen ganska snabbt och jag blev klar med bilderna tidigt. Utan det var min kära sambo som lyckades hitta på nya sträckor att gå hela tiden och uttryckte sig samtidigt Men det här är den korta sträckan. Så jag gick ju med på det. Haha, jaja, tur att jag faktiskt gillar att vara ute på promenad i minusgrader (om man är rätt klädd ;)) och bli sådär mysigt kall och go! Och vi hade ju kameran och te med oss!

Men när vi kom hem till vårt bostadsområde igen tittar Henrik mot en stig i skogen och säger Jag undrar om vi inte ska ta den här genvägen hem. Kan ni tro att jag är väldigt snabb att utbrista ett bestämt NEEEEEJ! Haha.

Okej, jag får väl erkänna att mitt fotograferande kanske hade lite att göra med de där 3 timmarna också ;)

2012-02-08

Ett bildlöst inlägg och ett stort tack

Gah! Ingen bild här! Jo, jag ska försöka göra ett bildlöst inlägg. Det kan jag ju inte göra! Jodå, Elin, det kommer säkert gå jättefint.

Skämtåsido.


Jag blir nästan rörd till tårar här! Vad är det som händer?! Tänkte jag häromdagen när det väldigt tätt började komma in kommentarer om min bild på Klöver Knekt och de andra i spelkortfamiljen. Jag fick sedan se att jag ännu en gång publicerats på blogg.se. Den här gången fanns min bild med i högerspalten på användarsidan som man kommer till när man loggat in.

Nu är kommentarerna uppe i 98! Nittioåtta! När man (jag) startar en blogg är det inte direkt det här man förväntar sig. Att det skulle bli så mycket kommentarer på min lilla blogg. Jag startade bloggen för att kunna visa upp mitt arbete inom, bland annat, fotografering. Det här var ca ett år sedan och mina bilder låg bara och tog upp plats på hårddisken, väldigt sällan visade jag upp mina bilder för någon (om det inte var jobb). Det kändes inte rättvist för mina bilder, för det arbete jag lagt ner från idé till färdig bild. Att inte låta dem komma ut ur burken och synas. Man vill ju att det man skapat ska få människor att känna någonting. Man vill ju ha en reaktion. Att människor ska glädjas, roas, inspireras eller vad det nu kan vara.

Jag vet inte hur många av er som fortsätter följa bloggen och kommer att läsa det här. Men jag vill bara lämna ett stort TACK till er som kikat in här och ni som lämnat kommentarer. Jag tar hemskt gärna emot konstruktiv kritik, men vare sig det varit konstruktivt eller korta kommentarer som ett enkelt "coooolt", så har det värmt otroligt mycket. Att veta att det man har skapat får någon att känna något.

Och tänk om alla fick vakna upp till att 98 peppande sötnosar stod vid sängen varje dag? Då skulle det nog vara lite lättare att kliva upp ;)

Stort tack till er och blogg.se!

2012-02-06

Videoklipp från fotograferingen med Thyreos


Foto: Henrik Johansson

Thyreos har lagt upp ett videoklipp från fotograferingen vi hade den 21 januari på en pub i Karlskoga. Det fick bli ett kort klipp för vi glömde/hann inte filma så mycket. Men här bjuds på en tjuvkik om hur det såg ut! Kanske intressant för er att se. Jag tyckte iallafall det var kul att se mig själv in action, haha! Bilderna kommer ju dröja ett tag eftersom de är tagna för Thyreos kommande album I Don't Live To Fail och det är inte satt något releasedatum än. Så fortsättning följer..

2012-02-04

Mjau


I veckan körde jag en photoshoot här hemma med mitt nya Avanna-linne. Här kommer en liten förhandstitt. För jag gissar på att jag kommer lägga upp fler från den.

Äntligen kunde jag gör ett litet undantag och gå ifrån mitt köpstopp och köpa det här fantastiskt härliga linnet från duktiga Anna. Ja, jag har köpstopp, på typ allt. Lite omedvetet nästan.. Och det är inte för att jag tror jag handlar så där fruktansvärt mycket nuförtiden, utan för att jag behöver spara och lägga undan.

Nu ska jag gå ut (eller får se, det kanske blir inomhus, termometern visar ju -15 ute) och fota till #3 i projekt 52 kort! Ska dra med sambon som får hjälpa till. ;)

2012-02-03

Lösnummer 1-12 | Nyhetsartikel


Årets första nummer av Lösnummer kom ut under denna vecka!
Till detta nummer hade jag ansvar för att fixa bilder till en nyhetsartikel om att Spa-programmet i Grythyttan kommer att läggas ner. Väldigt tråkigt att höra, tycker jag. Kollaget jag gjorde iordning för artikeln ser ni ovan, längst upp, nyheten hamnade nämligen på tidningens förstasida! Kul att se sin bild där.

Lösnummer är Örebros största studenttidning som kommer ut en gång i månaden. Jag har varit fotograf på tidningen i ett år nu. Jag har fotat till härliga reportage, nyhetsartiklar, bildspel på webben, evenemang, teater och konserter. Ni kan hitta det under kategorin Foto.

2012-02-01

Blogg.se's startsida, den första februari


Ooh.. måste börja med att säga: Tack blogg.se! Tack tack tack! Vilken fin start på februari jag fick. Jag hade tänkt sätta mig och blogga och nämna något om det underbara fågelkvittret som hördes här tidigare idag. Så går jag in på startsidan för att logga in och magen, hjärtat eller vad-det-nu-var tar ett litet skutt. Det där är ju jag! Det är ju jag! Herreminje!

Så skoj! Ett stort tack för alla fina kommentarer som trillat in nu tack vare publiceringen. Vilket peppande! Första dagen på februari!

Och så roligt att så många gillar projekt 52 kort! :)

Om

Min profilbild

Elin

Om

Jag heter Elin, är 25 år.

Egenföretagare som fotograf/webbdesigner.
--> www.elinatterstig.se

Kontakta mig på [email protected]

© Elin Atterstig

Kategorier

Foto

Webb

Arkiv

Följ mig


bloglovin