Elin Atterstig

Foto & Webb

2011-12-31

Årets album 2011


En nyvaken Elin med morgonrocken på och årets bästa platta i hand.

Jag tänkte nog bara sammanfatta det här året i musikväg och har funderat ett tag på vilket album som blev årets bästa.. Eller det var inte så mycket att fundera på, inte när hårdrockarna i Iced Earth släppte nytt för några månader sedan.

Årets bästa platta måste vara Iced Earth's Dystopia. Oh den är helt fantastisk. Och det här säger jag trots att favoriterna In Flames släppte ett tokbra tioende album i år. Och även Nightwish.. Och Edguy. Jag missar säkert många fler underbaringar nu, men jag vet inte om det finns något som kan slå det här albumet. Iced Earth är tillbaka, och det med en otroligt bra sångare och med en känsla som påminner om hur bra det var en gång i tiden innan sångaren Matt Barlow lämnade första gången. Efter den gången har inget IE-album berört mig så mycket. Tills nu då.. Det är melodiöst och riffigt, sången går rakt in och lämnar massor av fina känslor i hjärtat mitt och jag skulle vilja påstå att den nya sångaren Stu Block är den bästa ersättaren för Barlow. Oh, det gör mig så glad att det kunde bli så här jäkla bra igen!

Iced Earth - Anguish of Youth (YouTube)

2011-12-31

Sista dagen på 2011Förra året hade jag och sambon nyårsfest i vår förra lägenhet. Det blev en utflyttningsfest (med tanke på att vi skulle börja flytta ut några veckor senare) och ett väldigt fint minne. Det är så roligt att ha vännerna samlade och de flesta sov över så det slutade ju som ett pyjamasparty och vi vaknade upp till en härligt mysig fullproppad lägenhet :)

I år blir det jag och sambon och vår nuvarande lya. Vi ska försöka fira litegrann iallafall, så vi fixar till en extra god middag där jag står för efterrätten och han står för huvudrätten. Längtar till den där chokladkakan jag gjorde igår som nu styr i kylen och gör sig bara godare och godare, haha. Natten bjuder förhoppningsvis på att jag tar med mig kameran och stativet ut och fotar fyrverkerier. Har aldrig gjort det seriöst och uppstyrt. Men i år ska jag göra ett försök! Får hoppas det slutar med ett par bra bilder.

2011-12-30

Lösnummer 7-11 | Grythyttan

Inför Lösnummer nr 7 var jag och skribenten Emelie iväg till den lilla orten Grythyttan för en artikel om självaste Campus Grythyttan. Med sina kock- och spaprogram tillhör det Örebro Universitet och man blir ju lite nyfiken på vad som händer därute! En väldigt trevlig utflykt blev det och det var en vacker solig dag som vi precis hann fånga när vi kom fram. Ingen Carl-Jan syndes till, men vi fick se mycket annat! Det blev en artikel till pappersutgåvan och på webben finns artikeln att läsa här.

1. Måltidens hus. 2. Kokboksmuseet i Grythyttan som vi fick en liten rundvandring i. 3. Gastronomiska teatern där det var förberett för en chokladprovning. Hujedamej, vad lyllos den klassen 4. En av de gamla kokböckerna i museet. Tror detta var den äldsta.


2011-12-30

PepparkakaMan kan ju vara lite efter så här i bloggvärlden och skriva God jul och gott nytt år! ;) Den här lilla goa pepparkaksgubben var hos mig i oktober tillsammans med sin mor för att fota bilder till familjens julkort. Visst blev det väl bra? :) Tänkte att det var på tiden för mig att publicera dem. Lite pepparkaksgubbar i mellandagarna passar väl utmärkt! Hoho.

Om

Min profilbild

Elin

Om

Jag heter Elin, är 25 år.

Egenföretagare som fotograf/webbdesigner.
--> www.elinatterstig.se

Kontakta mig på elin@elinatterstig.se

© Elin Atterstig

Kategorier

Foto

Webb

Arkiv

Följ mig


bloglovin