Elin Atterstig

Foto & Webb

2012-06-29

Min fotoutrustning II

 
Den 18:e maj var en väldigt rolig dag. En efterlängtad dag! Det var dagen då jag förnyade innehållet i kameraväskan med nytt kamerahus och nytt objektiv. Här kommer en uppdatering av listan för min fotoutrustning.
 
Kamerahus
Canon EOS 7d
Canon EOS 1000d (reserv) Modellen har ersatts av 1100d, men jag tror 1000d fortfarande säljs

Objektiv
Canon 50/1.4 USM
Tamron 17-50/2.8
Canon 50/1.8 II

Stativ
Cullmann Nanomax 250, fyradelat, aluminium

Fjärrutlösare
Canon RS-60 E3

Filter
UV-filter
Close-Up+4

Reflexskärm
Guld och Silver 80cm

Minneskort
4 GB, 4 GB, 16 GB, 16 GB, 16 GB

Kameraväskor
LowePro Altus TLZ 20
Dörr Business Svart (den är så snygg att jag måste länka: Dörr Business Svart)

Bildbehandlingsprogram
Camera Raw 5.7
Adobe Photoshop CS4

2012-06-28

Spotifylista och veckans blogg!

Woho! Den här veckan är jag veckans blogg i fotokategorin på blogg.se. Jag blev så förvånad när de hörde av sig. Vilken ära! Min blogg har blivit uppmärksammad flertalet gånger under det här året nu och jag vet inte vad jag ska säga :) Man blir glad! Och att bästisen Ivana får pryda bilden, så fint. :)
 
Nu ska jag återgå till att göra klart bilderna från i söndags och därefter skicka till kunden. Lyssnar på hårdrock under tiden och blir på väldigt gott humör. Ni kanske är intresserade av att lyssna med mig, då är det denna spotifylista som gäller. Jag har döpt den till passande always inspiring. De flesta banden har spelat på Wacken Open Air (festival i Tyskland) när jag varit där och det får mig på topp!

2012-06-27

Thyreos i en replokal

 
Video: Thyreos
Musik: Thyreos
Foto: Jag
 
Bandet Thyreos behövde nya bilder till sitt nya album och vi träffades en dag i början av det här året för att plåta promobilder. De bilderna kommer senare, men den dagen passade vi även på att ta bilder under ett rep med bandet. Toppenkul för fotografen må jag säga! Jag fick till många roliga vinklar och jag blev ju rätt bortskämd som sprang (och klättrade) runt där och fotade till livemusik ;)

Thyreos satte ihop bilderna från replokalen till en video där de släppte samplers för deras nya album alldeles nyligen. Lyssna och njut! :) Slänger in några bilder här också:
 

2012-06-26

Som pånyttfödd i massor av planering


Just nu pågår: Planering, planering, massor av planering. Jag fick sådan inspiration av paret jag hade möte med i söndags! Jag har så mycket idéer. Paret, platsen och allt runtomkring gjorde att jag kände mig som pånyffödd när jag åkte därifrån. Jag har gått igenom deras bilder från testfotograferingen och jag blir så glad av dem. Det var verkligen något som behövdes nu inför den mest jobbfyllda veckan under hela sommaren, med start i helgen. Det gäller att lägga upp det här bra. Jag tvivlar inte på att jag kommer trivas iallafall!

2012-06-25

Spelkortstavla

I brist på bilder till projektet (ligger 4 veckor efter) så kan jag istället visa tavlan jag gjorde till vardagsrummet för en liten tid sedan. Voilà! En spelkortstavla!
 
 
Känns det igen från Jack Berger som samlar spelkort i Sex and the City? ;) Det var därifrån jag fick för mig att jag ville ha spelkort på väggen och jag tror också att det var nånstans där som idén till hela projektet föddes egentligen. Nedan följer bilder från när jag gjorde tavlan. Jag ville inte ha spelkorten kritvita så det fixade sig med lite te och en stund i ugnen. Jag gick efter dessa instruktioner. (Och ja, mina fötter ville också vara med på bild. Många gånger.)
 

2012-06-24

Konsultation vid Hjälmaren


Hade en bröllopskonsultation på den här härliga platsen idag. Vi hade verkligen tur för regnet öste ner på vägen dit men när jag kom fram och paret anlänt lite senare så hade det gett sig iväg och solen tittade fram till och med. Vi kom fram till att det var en perfekt plats för foto för det fanns så många olika platser att variera sig med. På bröllopsdagen kommer det också finnas en gammal bil att utnyttja, som jag längtar! Bilder från mötet idag kommer om paret godkänner dem. Hoppas det för det blev några helt fantastiska som gör att jag inte kan sluta le! :)

2012-06-23

Midsommarafton 2012

 
Hej! Här kommer bilder från min midsommarafton. Jag och sambon firade med hans familj. Vi spelade krocket! Så roligt ju! Lite barndomsminnen kom upp till ytan med sommarkvällar hos min mormor och morfar när jag och mina syskon sprang runt på deras gräsmatta med barfota fötter och med krocketklubborna i händerna bland träklot som tappat sin färg. Jag tror inte jag har spelat sedan dess.
 
Efter krocket åt vi grillat och sedan jordgubbstårta till efterrätt. På de sista bilderna skulle vi visa upp vilken fail jag gjorde med min tårtbit och jämföra med Ellens som blev mycket snyggare, haha! :) En himla mysig midsommarafton kort sammanfattat. Synd bara att jag skulle få huvudvärk senare på kvällen som inte ville ge sig. Men äh, det är inte sådant man minns. :)

2012-06-21

Bröllopsbokningar

 
Jag har fått en del bröllopsbokningar till de kommande månaderna. Så otroligt kul! Jag har varit på möten och provfotograferat och paren jag träffat är så himla gulliga. Snart är det dags för det första bröllopet för säsongen! Ovan är bilder från en provfotografering med en go familj på Strandkanten i Karlskoga. Behöver jag säga att jag längtar så otroligt mycket till alla fotograferingar i sommar? ♥

2012-06-21

Nya tag

Foton tagna förra sommaren för en sommarkrönika i Lösnummer.

Jag önskar göra en nystart här. Det finns mycket blogginlägg som bara ligger och väntar på mig. Den senaste tiden har blivit lite mycket dock så bloggen och Projekt 52 kort fick bli bortprioriterad. Faktum är att det senaste halvåret och längre tillbaka än så, har mitt liv varit upp och ner. Jag har egentligen tagit många steg framåt, när jag tänker efter har det hänt väldigt mycket, men på andra plan står det helt still. Kommer inte den där lösningen som jag bara väntar på så kanske jag får tillfälle att gå in på det mer en annan gång. Nu lämnar jag det så här, för jag vill inte att det ska ta över bloggandet. De här meningarna räcker gott och väl ;)

2012-06-15

Mycket nytt på blogg.se


Förbättrad hantering av kommentarer, enligt mig! Nu kan man svara direkt :)

Jag har fått tillgång till testversionen av nya blogg.se. Det aktiverades på min inloggning i veckan och jag blev så förvirrad först var jag hamnat! Men jag hörde talas om släppet och såg att det skulle komma många nya funktioner som jag saknat. Jag såg också att det gick att testa det nya under en tid och ge feedback till utvecklarna så jag blev självklart nyfiken och skrev upp mig på en lista. Och så vips, var det aktiverat några dagar senare! Hursomhelst, lite nytt som jag gillar:

- Posta ett inlägg i flera kategorier
- Lägga till taggar till inlägg
- Ny struktur på kommentarer där man kan svara i sin egen blogg och dessutom se vilka bloggsvar man fått från andra bloggar. Fungerar genom att man är inloggad på sitt eget konto på blogg.se när man kommenterar på någons blogg.
- Miniatyrbild vid kommentarer
- Mycket användarvänligare
- Lättare hantering av kommentarer och arkivet (som också har fått en sökfunktion. Vill minnas att det inte fanns förut?)

Nu tänkte jag kolla igenom det här lite mer och skicka feedback. Snart är det nog dags för lanseringen, så jag känner mig lite sen. ;)

2012-06-06

#19: Klöver Åtta

52 kort | Klöver Åtta


Jag ligger två veckor efter! Yeah! Här är Klöver Åtta som tar ett bad i mitt kök. Jag ville ha en utmaning med flera ihopsatta bilder så lite vatten, en skål och klöver åtta fick det bli! Och en hel del bildbehandling på det. Det är sällan jag jobbar med att sätta ihop flera bilder, så jag känner mig väldigt nöjd med resultatet. Jag såg bilden framför mig innan jag började, men trodde inte riktigt att den slutgiltiga bilden skulle nå upp till det.

Det var inte det lättaste att pyssla med detta själv med avtryckaren, fokusen, reflexskärmen, hälla vatten och samtidigt hålla i kortet i vissa bilder. Men jag kom på en bra idé! Jag tejpade fast kortet på ett lite större decilitermått fylld med vatten och sedan var det bara att hälla :) Fick lägga till lite mer vatten på kortet i datorn sen.

Om

Min profilbild

Elin

Om

Jag heter Elin, är 25 år.

Egenföretagare som fotograf/webbdesigner.
--> www.elinatterstig.se

Kontakta mig på elin@elinatterstig.se

© Elin Atterstig

Kategorier

Foto

Webb

Arkiv

Följ mig


bloglovin