Elin Atterstig

Foto & Webb

2012-03-30

Bland glittrande granarJag gick ut på promenad. Stannade till vid en pytteliten granskog som glittrade så vackert av solen. Satte mig på huk och blev kvar där nere bland granarna den närmsta halvtimmen. Blir så glad av solen! Klick, klick, klick! lät det från kameran. Människor promenerade på gångvägen bakom mig. Jag klev först upp när jag skulle byta till ett närbildsfilter (+4) som den nedersta bilden är tagen med.

Men när jag sedan blivit helt inne i fotograferandet igen och är som mest koncentrerad på att just få det där lilla lilla granbarret i fokus, blev jag sedan avbruten av "Det där såg intressant ut". En dam som hade gått förbi hade fått syn på mig och min kamera och undrade väl vad det var jag tog kort på egentligen. 

Ja, men granar ja! Otroligt fascinerande. Och uppenbarligen rätt fängslande.
Men vadå? Det här är inga konstigheter.. Här sitter jag bland några granar, hejhej..

2012-03-30

Happy FaceJag är uppe! Ska ge mig ut på en fotopromenad. Sedan är det dags för massa roligt jobb.
Kanske slänger upp några bilder här sen.

2012-03-22

När det blev hjulfritt i stanBesökte goa Göteborg i helgen. Den här bilden tog jag dock vid mitt förra besök. Några dagar efter skulle hjulet flyttas och jag insåg att jag inte hade en enda bild på den där den var så fint placerad med blicken ut mot havet, så jag plockade snabbt upp kameran susandes ner för Göta älvbron innan jag skulle kliva på tåget hem.

Lite kul det här med att detta var under mellandagarna och då kom göteborgshumorn fram och man sade att "Nu blir det (h)julfritt i stan." ;) Goa gubbar!

I och med min göteborgsvistelse kom ingen projektbild upp i söndags. Det ska jag kompensera för imorgon. Då kommer #9! :)

2012-03-15

Porträttbilder HenrikTog med mig Henrik ut förra veckan och plåtade porträttbilder. Vi hade ingen bestämd idé, utan vi skulle fota vanliga enkla porträttbilder och jag ville testa ljuset. Det slutade med en väldigt rolig halvtimme och jag gillar resultatet måste jag säga. :) Det blev kanske lite mer höst (än vår) över bilderna, men både för Henrik och mig for tankarna till bandbilder. Vi kom särskilt att tänka på bandet Opeth.

I övrigt ligger det verkligen något över bilderna som tilltalar mig.. färgmässigt tror jag, då jag haft en idé väldigt länge om något liknande men som jag alltid föreställt mig att få fram en höstdag och med bandet Sisters of Mercy som inspiration.. Nu fick jag ett fint exempel att gå efter.

När nu hösten kommer igen, antar att det inte är så tacksamt att blogga om, haha! Nu är det ju vår!

2012-03-14

Hoppas det är värt detÄnnu en förkylning. Jag börjar känna mina förkylningar väldigt väl. Men den här gången tog det hårt på halsen och rösten. Haha, jag har låtit som en.. som en.. ja, jag vet inte vad. Min kära mor har inte känt igen mig när jag ringt och idag lät jag bli att ringa till jobbet och skickade istället ett mail. Min röst var som borta idag, den försvann någonstans under nattens jobbiga timmar av hostande, skrovlande och vridande och vändande i sängen. Puh!

Enough med gnäll nu. Jag är sjuk. Men jag börjar sakta men säkert tillfriskna. Och det är tack vare kopparna med varmt vatten här ovan, hoppas jag. Jag har nämligen druckit vatten som en tok under de här dagarna, och jag hoppas det var värt alla miljoner extra toabesök det resulterat i.

2012-03-05

New hairSåhär blev det klippt!
Och klippte mig, det gjorde jag på Studio Lux i Karlskoga, så hårstylingen på bilderna står Vedrana för. Jag har numera samma längd genom hela håret och det är otroligt mycket kortare. Även om jag gillar långt hår, så är det SÅ skönt nu när trasslet är borta och dessutom spar det massor med tid, hoho! Och jag är som sagt väldigt nöjd med det här nya! Hoppas det inte tar lika lång tid (som 1,5 år) till nästa gång.

2012-03-04

Minns ni det gröna?Sitter med öppen balkongdörr och bloggar nu. Härligt, härligt! Det dröjer inte länge förrän man kan ta fram möblerna därute. Ni minns väl det gröna? Det som komma skall. Bilden ovan tog jag en sensommar för flera år sedan. Det var en av de första bilderna jag tog med min nuvarande kamera, så den är mig lite kär. Den hänger fortfarande med mig, dels som bakgrundsbild på mobilen och dels som framsida till min kalender de senaste åren. Men grönt är skönt, visst?

Kan meddela att jag inte dog av bowlingen igår. Däremot förlorade jag. Väldigt hårt. ;)

2012-03-02

HairNu är det klippt! Håret alltså. Det har inte blivit gjort på ca 1,5 år (?), så det blev självklart lite lek med kameran när jag kom hem från frisören igår. Det var VedranaStudio Lux i Karlskoga som klippte mig och stylade håret så fint. Är supernöjd! Tydligare bilder får jag komma med senare. Jag tog ganska många om man säger så. ;) Några av dem tror jag att jag ska använda till ett kommande projekt.

Nu är det bäst att jag tar fredag och ställer mig i köket så jag får någon middag ikväll. Imorgon står bowling på schemat. Jag kommer DÖ! Haha.

Om

Min profilbild

Elin

Om

Jag heter Elin, är 25 år.

Egenföretagare som fotograf/webbdesigner.
--> www.elinatterstig.se

Kontakta mig på elin@elinatterstig.se

© Elin Atterstig

Kategorier

Foto

Webb

Arkiv

Följ mig


bloglovin